• Imprimeix

Campanya conjunta de dinamització comercial de barris antics

Campanya 2018

Aquest any, de l’1 al 30 de juny, tindrà lloc la 8a campanya de dinamització comercial dels municipis “Barris Antics. Molt per descobrir, molt per oferir”, organitzada i coordinada pels 37 municipis de la xarxa Barris Antics amb Projectes. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions catalanes i de la sectorial patronal de comerç (PIMEComerç).

La campanya cerca recuperar la centralitat del barri convertint-lo en el lloc de referència per a la vida comercial i cívica del municipi, enfortir la cohesió social i millorar la qualitat de vida dels residents i, d’aquesta manera, disminuir els riscos de segregació social i de despoblament al barri. L’activitat, en les diferents etapes, aconsegueix promoure l’ús del comerç de proximitat, impulsar el consum i el coneixement dels productes locals, donar a conèixer el potencial turístic del barri i difondre’n el seu patrimoni cultural i paisatgístic.

La xarxa Barris Antics amb Projectes, que organitza la campanya, està constituïda pels municipis que desenvolupen un projecte finançat pel Fons de foment del programa de barris i àrees d’atenció especial, creat per la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.