• Imprimeix

Accés a l'habitatge

Si esteu interessats en la compra o lloguer d’habitatges amb protecció oficial us heu d’inscriure al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial, a través del web www.registresolicitants.cat. Hi trobareu indicacions sobre els requisits i la documentació necessària per accedir-hi, la normativa que el regula i les oficines de tot Catalunya a les quals us podeu adreçar.

Si es tracta d’accedir a un habitatge protegit a la ciutat de Barcelona, cal que us inscriviu al Registre de sol·licitants d’habitatge protegit de la ciutat de Barcelona, a través del web www.consorcihabitatgebcn.cat.

Hi ha altres municipis que tenen registre propi: Argentona, Badalona, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Martorell, Mollet del Vallès, Premià de Dalt, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Santa Margarida i els Monjos, Sitges i Terrassa. Per accedir a habitatges protegits en aquests municipis, cal que us inscriviu en els registres corresponents. Adreceu-vos a l’ajuntament.

El habitatges amb protecció oficial són habitatges destinats a residència habitual i permanent i cal que la Generalitat de Catalunya els hagi declarat protegits. Poden ser promoguts per promotors privats o públics.

A més, per accedir a un habitatge amb protecció oficial, cal complir el requisit d’ingressos de la unitat familiar amb les limitacions que estableixi la normativa, segons la zona geogràfica del municipi, cal ser major d’edat, residir en un municipi de Catalunya i necessitar un habitatge.

L’Agència de l’Habitatge ofereix habitatges en règim de lloguer, compra, i lloguer amb opció de compra, a preu assequible a diferents municipis de Catalunya.

Podeu consultar al cercador d’habitatges de l’Agència, a la seva pàgina web, agenciahabitatge.gencat.cat es promocions disponibles, i també els requisits que cal complir per accedir-hi.

D’altra banda, també podeu dirigir-vos a la Xarxa de mediació per al lloguer social, per mitjà de les borses de mediació per al lloguer social, les quals fan la mediació i l’assessorament entre propietaris que vulguin llogar el seu habitatge i llogaters que busquin habitatge a preus assequibles.

Si residiu a la ciutat de Barcelona, consulteu el web del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

Data d'actualització:  06.03.2017