• Imprimeix

La Generalitat presenta els edificis públics que formen part del projecte europeu SHERPA

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha presidit el tercer comitè de Direcció de SHERPA a Heraklion, Creta

24/11/2017 15:11
El secretari d'Habitatge, Carles Sala. presidint el tercer comitè de Direcció de SHERPA a Heraklion, Creta
Tercer comitè de Direcció de SHERPA a Heraklion, Creta

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha presidit el tercer comitè de Direcció del projecte SHERPA a Heraklion, Creta. Durant l'acte, s'han presentat els 113 edificis regionals que formen part del projecte, 29 dels quals són de la Generalitat de Catalunya. L’ha acompanyat el subdirector general d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana, Josep Casas, i el vice-governador de Creta d'Assumptes Europeus i Internacionals, George Alexakis.

En el tercer comitè de Direcció del projecte SHERPA s’ha analitzat l’estat actual del projecte i s’han definit les noves actuacions a seguir. El cap de la unitat d’Avaluació i Seguiment de Projectes Europeus i coordinador de SHERPA, Xavier Martí, ha explicat que la finalització del mòdul de test està prevista per al juny de 2018, així com la transferència dels resultats obtinguts al món local.

La jornada s’ha complementat amb la celebració de la reunió del Fòrum d’Associats de SHERPA, dirigida per la Diputació de Barcelona, la constitució oficial del Comitè Científic i la presentació del projecte als municipis cretencs. La propera reunió tindrà lloc a Marsella, el 29 i 30 de maig de 2018.

El Projecte SHERPA, liderat per la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, està cofinançat pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) en el marc del Programa de cooperació mediterrània MED (Interreg Med) i té com a objectiu principal reforçar la capacitat de les administracions públiques per millorar l’eficiència energètica dels edificis públics de la zona mediterrània.