• Imprimeix

El Govern obre una nova convocatòria d’ajuts per subvencionar obres de millora de l’accessibilitat d’habitatges amb gent gran

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, depenent del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha publicat avui la convocatòria per subvencionar les obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que facilitin l’autonomia de les persones grans i incrementin la seguretat de les seves llars. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya hi destinarà enguany prop de 500.000 euros i la quantia màxima de la subvenció és de 3.000 euros per habitatge.

12/06/2017 17:06
170612_Ajutsgentgran

La convocatòria està destinada a les persones propietàries d’un únic habitatge o llogateres, que visquin a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de juliol a les oficines locals d’habitatge, així com  a les seus corresponents de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquesta convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona perquè la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona ofereixen línies d’ajuts similars.

Poden accedir a aquesta convocatòria les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres una persona de 65 anys, o més gran, sense prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació i mobilitat; amb un grau de disminució igual o superior al 33% o que tingui reconeguda una invalidesa; així mateix, no es poden superar els ingressos establerts en les bases de la convocatòria. Es pot accedir al tràmit a través d’aquesta pàgina web.

Les obres subvencionables són els arranjaments que permetin millorar la mobilitat dins la llar de les persones grans o amb manca d’autonomia reconeguda, com ara la instal·lació de tractaments antilliscants i d’ajudes tècniques, l’adequació de les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció i electricitat, el canvi de banyera per dutxa, la substitució de plaques de gas o butà per plaques elèctriques, l’eliminació de graons, així com l’ampliació de passadissos perquè hi puguin passar les cadires de rodes, entre d’altres.

Accés directe